Do góry

Przekąski Przepis na:

Ostra salna z serową tortillą

Przekąski

Autor: GregoryPek

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1022

Dodano: 27.12.2007

Odsłon: 3227

Porcja zawiera 167 kcal

Składniki

  • pszenne tortille, 4
  • goudy, 100 g
  • pomidory średnie, 2
  • zielona chilli, 1
  • czerwona cebula, 1
  • czerwona papryka, 1
  • limonki, 1/2
  • łyżka oliwy, 1
  • szczypta soli i pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, usuń pestki i pokrój miąższ w kostkę. Paprykę pokrój także w kostkę, posiekaj cebulę i drobno pokrój chilli. Pamiętaj, żeby usunąć pestki, są najostrzejszą częścią papryczki. Połącz warzywa, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z limonki zamieszanym z oliwą. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej patelnię i podgrzej tortille (nie nalewaj tłuszczu na patelnię) z jednej strony przez około pół minuty. Odwróć placek na drugą stronę, posyp serem i złóż tortillę na połowy. Podgrzej z każdej strony po pół minuty. Zdejmij z patelni, powtórz czynność z kolejnymi plackami. Każdą tortillę pokrój na cztery części. Salsę podaj w miseczce, obok ułóż tortille, goście wykorzystują je do nakładania sosu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń