Do góry

Zupy Przepis na:

Ostra zupa rybna

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 37963

Wyśmienita zupa.

Składniki

  • 30 dag filetow rybnych (mintaj, morszczuk, panga)
  • 1 ostra papryczka
  • 2 młode marchewki
  • 1 młody por
  • 1/2 pęczka dymki
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki masła
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić i pokroić w kostkę. Papryczkę bardzo drobno posiekać, marchewkę i pora pokroić w juliannę, cebulę z dymki posiekać, szczypior pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pora, zalać 1 l. wody. Doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 minut. Po tym czasie dodać do wywaru warzywnego kostkę rybną i gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodać do zupy papryczkę i dymkę, doprawić sokiem z cytryny i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 19 września 2011 No tak, tak, antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zbyleg 11 kwietnia 2009 Zamiast w juliannę (kto wie co to znaczy?) proponuję pokroić marchewke w zapałkę, a pora w talarki. No i pora dodać razem z rybą. Ryba oczywiście nie mrożona - efekt wyborny ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ADISS 21 grudnia 2008 BEZEDEURA ! DODANIE DO WARZYWNEGO BULINIKU KILKU KOSTEK (O ZGROZO) -MROÅ»ONYCH FILEToW NIE CZYNI Z TEGO PÅ

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń