Do góry

Przekąski Przepis na:

Ostre szaszłyki z kurczaka

Przekąski

Autor: everyn

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 253

Dodano: 11.07.2009

Odsłon: 18675

ładnie się prezentuje na grillowym przyjęciu i świetnie smakuje

Składniki

  • pierś z kurczaka, ok 1/2 kg
  • pomidory, 2 szt
  • oliwki zielone i czarne, poł słoiczka każdych
  • cebula biała lub czerwona, 2 szt
  • świeży koperek, pęczek
  • olej, 10 łyżek
  • tabasco, 2 łyżki
  • soso sojowy, 2 łyżki
  • ostra papryka, szczypta
  • musztarda, 3 łyżki
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do miseczki wlewamy olej, dodajemy musztardę, 2 łyżki sosu tabasco, 2 łyżki sosu sojowego, ostrą paprykę, posiekany koperek, mieszamy aż masa stanie się jednolita. pokrojone na kawałki mięso kurczaka wrzucamy do miseczki i odstawiamy na 20 minut

  2. pomidory kroimy w półksiężyce, cebulę w grube plasterki, oliwki odcedzamy z zalewy

  3. nadziewamy składniki na patyczki i grillujemy aż mięso się zarumieni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń