Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jednej strony ostro przyprawione z drugiej lekko słodkie, oto moje żeberka :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Składniki
Mięso myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy marynatę: do miski wsypujemy wszystkie przyprawy, dodajemy oliwę i miód - mieszamy. Do marynaty wkładamy żeberka, i obtaczamy je w niej dokładnie. Przykrywamy i odkładamy na godzinę do lodówki.
Mięso myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy marynatę: do miski wsypujemy wszystkie przyprawy, dodajemy oliwę i miód - mieszamy. Do marynaty wkładamy żeberka, i obtaczamy je w niej dokładnie. Przykrywamy i odkładamy na godzinę do lodówki.
Patelnię natłuszczamy ostrą oliwą, rozgrzewamy bardzo mocno, i delikatnie kładziemy żeberka. Smażymy na bardzo rumiano z dwóch stron. Mięso wkładamy o rękawa i pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Patelnię natłuszczamy ostrą oliwą, rozgrzewamy bardzo mocno, i delikatnie kładziemy żeberka. Smażymy na bardzo rumiano z dwóch stron. Mięso wkładamy o rękawa i pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe układamy na talerzu, polewamy powstałym sosem. Na zdjęciu z ziemniakami ubitymi z masłem i cebulą dymką.
Gotowe układamy na talerzu, polewamy powstałym sosem. Na zdjęciu z ziemniakami ubitymi z masłem i cebulą dymką.