Do góry

Przekąski Przepis na:

Ostrygi zapiekane

Przepis dnia 2008-04-02
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 3685

Pomysł na owoce morza.

Składniki

  • 6 świeżych ostryg
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 małego ząbka czosnku
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka masła
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ostrygi otworzyć i wraz z dolną płówką muszli ułożyć na blaszce do zapiekania. Na rozgrzanym maśle lekko przesmażyć przeciśnięty czosnek, dodać siekaną natkę pietruszki i po krótkiej chwili zdjąć z ognia. Ostrygi polać masłem czosnkowym, skropić delikatnie sokiem z cytryny i posypać parmezanem. Zapiekać chwilkę w nagrzanym do 200 ?C piekarniku (funkcja grill).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń