Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne śniadanie, szybkie także możemy sobie je przygotować na wieczór przed następnym dniem do pracy :) Granat oczywiście możemy zastąpić innym owocem wedle uznania :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Do miseczki wsypujemy pół szklanki płatków owsianych oraz 2 łyżki nasion chia. Całość zalewamy szklanką mleka :) Możemy dodać syrop klonowy jeśli chcemy mieć słodką wersje owsianki. Wstawiamy najlepiej na noc do lodów wtedy zarówno płatki jak i nasiona napęcznieją i owsianka zgęstnieje.
Rano możemy sobie podgrzać owsiankę a także zjeść ją na zimno :) Dodajemy pestki granatu i wcinamy :)<br /> Jeśli owsianka w takich proporcjach jest dla was za gęsta wystarczy rano dodać trochę mleka. <br /> <br /> <br /> SMACZNEGO !!!! :)