Do góry

Desery Przepis na:

owoce z kruszonką

Desery

Autor: minikanika

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 32

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 1036

Danie jest tanie i pyszne

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obież skórkę z jabłek i pokrój w kostkę taką na jeden kęs.

  2. Pokrojone jabłka włóż do naczynia w którym będzie to pieczone(najlepiej żaroodporne lub szklana miska) i wlej 4 łyżki wody.

  3. Jeśli masz microfalówkę wstaw jabłka do niej na 3min żeby wyleciał sok. Jeśli nie masz microvave to nic nie szkodzi.

  4. Do osobnej miski wrzuć mąke, masło/margarynę, cukier i wygnieć wszystko razem jeśli ciasto jest za suche dolej łyżkę wody.

  5. Przyrządzone ciaso posyp na jabłka (nie odlewaj tedo soku z miski).

  6. Wsadź do piekarnika na 180 stopni na ok 10-13 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

minikanika 29 października 2009 dobrze już zmieniłam opis sorry jeśli coś przeszkadza

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 29 października 2009 Z brązowym cukrem wciąż nie będzie zdrowe :P uwierz mi, znam się na tym... brązowy jest lepszy niż biały bo ma niewielkie ilości minerałów, ale mimo to nie można go nazwać zdrowym ;) generalnie kruszonka jest jedną z najbardziej tuczących rzeczy na świecie ;) ale raz na jakiś czas każdy może sobie pozwolić na odrobinę zapomnienia, bo deser jest pyszny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 29 października 2009 zdrowe to raczej nie, ale pyszne i bardzo latwe do zrobienia rowniez z innymi owocami :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 29 października 2009 biała mąka, biały cukier, masło... wybacz, ale zdrowe to to nie jest wcale, pomimo jabłek. No, ale za to pyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń