Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka tarta bez pieczenia ze świeżymi owocami sezonowymi - w sam raz na leniwe popołudnie
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 44
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 44
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Składniki
Herbatniki i ciastka kruszę i mieszam dokładnie. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, dodaję masło i czekam, aż się rozpuszczą. Lekko studzę i mieszam z ciastkami. Zagniatam jednorodną masę. Tortownicę wykładam folią. Nakładam masę czekoladowo-ciastkową, równomiernie dociskam na dnie tortownicy. Odkładam do lodówki do schłodzenia.
Kruszę bezy. Cukier puder przesiewam i mieszam z bezami i utrwalaczem do śmietany. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijam, pod koniec ubijania dodaję mieszankę cukrową i ubijam do uzyskania sztywnego kremu. Wkładam do lodówki. Schłodzone mascarpone przekładam do miski. Dodaję sok i skórkę z cytryny. Miksuję do uzyskania puszystej masy. Mascarpone przekładam do misy z ubitą kremówką. Miksuję do połączenia. Wyjmuję schłodzony spód. Nakładam masę i wyrównuję. Na wierzchu układam owoce. Wkładam do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia i schłodzenia. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.