Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni. Pomysł zaczerpnięty z Moje Gotowanie.
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 98
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1484
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 98
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1484
Składniki
Ze szklanki cukru i ½ szklanki wody przygotowałem syrop. Zagotowałem , zmniejszyłem ogień i mieszałem aż cukier się rozpuścił i zagęścił i pozostaje klarowny. Zdjąłem z ognia i wystudziłem. Z melona i arbuza za pomocą specjalnej łyżki wyciąłem kulki . Ostudzony syrop zblendowałem z miętą , sokiem z cytryny i amaretto . Tak przygotowany sos wylałem na owocowe kulki i dokładnie delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce .