Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pożywne, w sam raz na śniadanie.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 156
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 156
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Do miski wbijamy jajka,dodajemy sól i cukier i ubijamy trzepaczką. Następnie dodajemy zsiadłe mleko i mąkę i dobrze mieszamy, aby nie było grudek. Jabłka obieramy, kroimy na drobne, płaskie cząstki i dodajemy do ciasta.
Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Dobrze podpiekamy z obu stron tak, by środek się usmażył. Podajemy na ciepło z ulubionym dżemem.
P.S. zamiast mąki owsianej, można użyć mąkę pszenną lub orkiszową, lub pomieszać obie. Zamiast jabłek można dodać pokrojone w plasterki banany, lub dać pół na pół z jabłkami.