Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 668
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 330
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 124
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5106
...ale pyszny.
Odsłon: 668
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 330
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 124
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5106
Składniki
Ozorki namoczyć dwie godziny w zimnej wodzie, następnie wyszorować szczoteczką, usunąć gruczoły ślinowe, zalać osolonym wrzątkiem i gotować 1,5 godziny. Papryki, cebulę oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki. W dużym płaskim garnku rozgrzać oliwę, włożyć warzywa i poddusić 3 minuty, wsypać paprykę w proszku, wlać bulion, wino, dodać pieprz oraz listki laurowe, gotować aż warzywa staną się miękkie. Sos doprawić pieprzem Cayenne, solą, zagęścić mąką rozmieszaną z małą ilością wody. Ozorki obrać ze skóry, pokroić w plasterki, włożyć do sosu, lekko podgrzać. Podawać z ryżem.