Do góry

Dania główne Przepis na:

OZORKI W SOSIE CHRZANOWYM

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15424

Dodano: 22.08.2009

Odsłon: 12275

Łatwe i smaczne.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ozorki gotowac z warzywami i przyprawami przez godzinę. Wyjąc, obrac ze skórki, wrzucic do rosołu i gotowac jeszcze przez pół godziny.

  2. Z masła i mąki zrobic jasną zasmażkę, rozprowadzic rosołem, dodac chrzan. Gotowac do zgęstnienia, dodac śmietanę rozmieszaną z surowymi żółtkami. Podgrzac, ciągle mieszając.

  3. Ugotowane ozorki pkroic na skos, polac sosem. Podawac z ziemniakami puree lub łazankami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 08 listopada 2010 uwielbiam zarówno ozorki jak i sos chrzanowy.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

orion 26 sierpnia 2009 Z PEWNOŚCIĄ BĘDĄ SMACZNE,UWIELBIAM OZORKI ;)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń