Do góry

Dania główne Przepis na:

Ozorki w sosie musztardowym

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 27.10.2009

Odsłon: 22917

Fantastyczny smak.

Składniki

  • ozorki wieprzowe, 4 sztuki
  • pęczek włoszczyzny
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy
  • SOS: masło, 4 dkg
  • Mąka pszenna, 1 łyżka
  • bulion, ok. 300 ml
  • musztarda dijon, 2-3 łyżki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ozorki gotowac z warzywami i przyprawami przez godzinę. Wyjąc, obrac ze skórki, wrzucic do rosołu i gotowac jeszcze przez ok. pół godziny.

  2. Z masła i mąki zrobic jasną zasmażkę, rozprowadzic rosołem, dodac musztardę. Gotowac do zgęstnienia.

  3. Ugotowane ozorki pokroic na skos, polac sosem. Podawac z ziemniakami puree lub łazankami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alicja 13 grudnia 2009 Zrobiłam na niedzielny obiad,przepis rewelacyjny,super smak,dziękuję i pozdrawiam

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maciejkakor 28 października 2009 Ostatnio zrobiłem płucka na kwaśno, teraz widocznie czas na ozorki. Na pewno będą lux.

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń