Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 228
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 440
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 228
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 440
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Składniki
Utrzec drożdże z łyżeczką cukru i kubkiem mleka, zostawic do rośnięcia.Z mąki i dodatków wyrobic ciasto, dodając drożdże i spirytus. Zostawic w cieple do wyrośnięcia.Gdy podwoi swoją objętośc formowac pączki. Uformowane pączki zostawic do ponownego wyrośnięcia. Smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wyjęciu osączyc na bibule i obsypac cukrem pudrem lub polukrowac.