Do góry

Desery Przepis na:

PĄCZKI

Desery

Autor: czekolada

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 68

Dodano: 02.01.2009

Odsłon: 2950

SYTE, stary przepis

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzec drożdże z łyżeczką cukru i kubkiem mleka, zostawic do rośnięcia.Z mąki i dodatków wyrobic ciasto, dodając drożdże i spirytus. Zostawic w cieple do wyrośnięcia.Gdy podwoi swoją objętośc formowac pączki. Uformowane pączki zostawic do ponownego wyrośnięcia. Smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wyjęciu osączyc na bibule i obsypac cukrem pudrem lub polukrowac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nudka 03 stycznia 2009 do pączków dodaje się również spirytus a ty wszystkożerconie mędrkuj bo pewnie nie wiesz nawet o czym piszesz

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czekolada 03 stycznia 2009 Możesz byc nawet królem. Z tego przepisu korzystała moja babcia. podam też inne może łatwiejsze.Spirytus zapobiega wchłanianiu tłuszczu. Ja daję inny mocny alkohol. Kto nie ma może dac ocet.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wszystkozerca 02 stycznia 2009 Jak to jest stary przepis,to od dzisiaj jestem hrabia!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wszystkozerca 02 stycznia 2009 Odkad do ciasta na paczki dodaje sie spirytus.Do faworkow tak,jaki to stary przepis.Czytas se paniusia przepisy pumci,tam to dopiero sa stare przepisy!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń