Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Składniki
Wykonanie: Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, cukrem, jajkami, serem i margaryną. Dokładnie wyrobić ciasto i na stolnicy obficie wysypanej mąką rozwałkować (ciasto może być dosyć rzadkie) i wycinać krążki różnej wielkości. Cześć krążków możemy nadziewać marmoladą, a resztę ciasta wrzucać łyżką prosto na rozgrzany olej tworząc potworki. Smażyć złociście z obu stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.