Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki, pyszne i jest ich bardzo dużo. Puchate i mięciutkie. I nie są drogie, bo paranoją jest dawać na kg mąki np.: 14 jajek. Produkty z"*" są proponowane. Pączki do wyrośnięcia zostawić w ciepłym, ale i bez przewiewów powietrza miejscu. Po edukacji pączkowej koleżanki mojej mamy z pracy wyszły mi pyszne ;) Dziękuje :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym (nie gorącym mleku) i pozostawić na 5 minut w ciepłe miejsce.
W misce ubić jaka z szczyptą soli i dodać mąkę, cukier waniliowy, ocet, 1 szklankę cukru, rozpuszczoną wcześniej (w mikrofali nawet) margarynę. Wlać rozczyn z drożdży i miksować końcówkami, takimi spiralami. Dodać *olejek rumowy.
Ciasto gotowe jest gdy przestanie się kleić i odejdzie od krawędzi np.: garnka. Ciasto rozwałkować na około 2 cm i wykrajać pączusie szklanką (NIE NADZIEWAĆ). Pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę.
Pączki piec w gorącym (!) oleju na kolor ciemno złocisty. Sprawdzić wykałaczką.
Specjalną strzykawką (3.99 zł) "wstrzykiwać" do pączków po trochę marmolady. Ja najbardziej lubię różaną. Posypać cukrem pudrem. GOTOWE.