Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 47
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1767
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 47
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1767
Składniki
W misce rozrobic drożdże z łyżeczką cukru, łyżką mąki i trochę mleka.Pozostawic do rośnięcia.Dodac do rozczynu resztę mąki,mleka,masło i utarte żółtka z resztą cukru i solą.Wyrobic na gładkie ciasto, jeżeli jest za gęste to dolac odrobinę mleka. Pozostawic do wyrośnięcia, po czym uformowac pączki wkładając do środka po pół łyżeczki marmolady. Układac na ścierce posypanej mąką. Gdy podrosną smażyc na rozgrzanym oleju z obu stron. Wyjąc na papierowy ręcznik.Po osączeniu ułożyc na talerzu i posypac cukrem pudrem. Z tej porcji powinno wyjśc ok 34-38 szt.