Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tradycyjne domowe pączki :) Z tych składników wychodzi ok. 25 sztuk.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 120
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32718
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 362
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 120
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32718
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 362
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, 200g mąki i 1/2 szklanki mleka. Odstawić do wyrośnięcia.
Jajko i żółtka utrzeć z resztą cukru i wymieszać z przesianą przez sitko mąką, solą, przygotowanymi wcześniej drożdżami, mlekiem i sokiem z cytryny. Wyrabiać do uzyskania gładkiej masy. Dodać roztopione masło i ponownie zagnieść. Pozostawić w ciepłym miejscu przez 15-20 min.
Po tym czasie z ciasta formować kule i za pomocą szprycy umieścić marmoladę w środku. Oprószyć delikatnie mąką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 1h
Smażyć pączki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Gdy przestygną posypać cukrem pudrem. Smacznego :)