Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 01.01.2010

Odsłon: 8862

ŁATWA I SMACZNA PRZEKĄSKA

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach.Dodajemy sól,roztopione masło,mąke i sode.Dokladnie mieszamy aż powstanie jednolite ciasto.Ciasto wałkujemy na gr ok 1 cm i kroimy w paski ok 5-6 cm .Smarujemy białkiem i pieczemy na blaszce wysmarowanej masłem w tem ok 180 st C na złoto

  2. Paluszki możemy robic różnej długości i o różnych kształtach.WYSTARCZY SZCZYPTA WYOBRAŻNI

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mariakp 08 lutego 2010 Bardzo chętnie wypróbuję ten przepis. Wydaje się fantastyczny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 02 stycznia 2010 ciekawy przepis ...zrobie ale dopiero jak mi świąteczne przejedzenie przejdzie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń