Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki mięsne w cieście francuskim.

Przekąski

Autor: Rekin65

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 19

Dodano: 15.03.2011

Odsłon: 5787

Smaczne ,mało pracochłonne ,moze byc jako danie obiadowe dla leniwych :)

Składniki

  • Ciasto francuskie ( gotowe z Biedronki)
  • Paski mięsa z piersi kurczaka ,z łopatki wieprzowej lub od szynki
  • pasek papryki świeżej ,nie koniecznie
  • pasek ogórka konserwowanego
  • po 2 plasterki pieczarek
  • kawałeczek cebulki
  • plasterek sera żółtego
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozłozyc na stolnicy ,podzielic na kwadraty i nakładać produkty wyzej wymienione

  2. zlepić końce ,posmarować roztrzepanym białkiem lub żółtkiem ( my robimy z białkiem )

  3. blachę posmarować masełkiem ( z wiaderka) poukładać zawijasy i piec na złoty kolor

  4. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gappa 22 maja 2011 DO ulubionych!
HAHAHA
A talerz swiadczy,ze masz 50 lat!!!I jestes babka!!! w dodatku z gustem takim jak slownictwo!!!Szkoda,ze serwetki z lowicza tam nie ma!!!HAHAHA

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 15 marca 2011 wyśmienicie wygląda,do ulubionych ,kiedyś wypróbuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Rekin65 15 marca 2011 tolerancjo radze spróbowac i można rózne kombinacje robić z dodatkami ,na prawde pyszne dla leniuszków którym poprzewracało sie w główkach :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 15 marca 2011 Bardzo ciekawie wygląda , chyba sie skuszę na spróbowanie,,,przepis 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Rekin65 15 marca 2011 Jakubie ,mozna dac wnukom do zabaweczki w piaseczku :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń