Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna i efektowna przekąska, idealnie nadaje się na przyjęcia. Dobrze smakuje z czerwonym wytrawnym winem
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 38
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 38
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 24
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, wymieszać z drobno startym serem i żółtkiem jajka
Dobrze wyrobione ciasto odstawić na pół godziny do lodówki, po czym rozwałkować
Placek przekroić na pół, obie części posmarować roztrzepanym jajkiem.
Jedną część posypać sezamem, drugą tartym serem. Oba ciasta pokroić w dość długie paski, przełożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem i podpiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku 10-15 min