Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki w ketchupie

Przekąski

Autor: zanet184

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano: 25.10.2009

Odsłon: 4076

Szybkie, łatwe i smaczne danie na każdą okazję

Składniki

  • filet z kurczaka, 1 kg
  • kucharek, 1,5 łyżki
  • cyrry, 0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia
  • ketchup (najlepiej pikantny)
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Kucharkiem.

  2. Paluszki podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

  3. Ketchup wymieszać z curry i 0,5 łyżeczki Kucharka.

  4. Sos wlać do małego pojemniczka, a na około położyć paluszki i danie gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń