Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki z indyka w panierce kokosowej

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 12281

Bardzo dobra przekąska, szybka w przyrządzeniu, może doskonale zastąpić chipsy czy krakersy podczas wieczoru przed telewizorem.

Składniki

  • 0,5 kg. piersi z indyka
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka pokroić na plastry, a później na paluszki. Jajko wymieszać z 2 łyżkami wody i doprawić solą i pieprzem. Paluszki panierować najpierw w jajku, a później w kokosie. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Tłuszcz nie może być bardzo rozgrzany.Podawać z dipami i pokrojonym w słupki selerem naciowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

przepiorka 16 kwietnia 2011 Pytanie: Dlaczego tłuszcz nie może być zbyt rozgrzany?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń