Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i mają wiele kombinacj na słodko z owocami i polewami np;czekoladową i na słono z sosami z męsem polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Drożdze rozmieszać z częścią mleka i cukru.Przykryć i odsawić w ciepłe miejsce.Gdy drożdze wyrosną,dodać resztę mleka,mąki , żółtka i szczypte soli.Dokładnie wyrobić aż ciasto będzie lśniące,do ciasta wlać olej i jeszcze kilka minut wyrabiać,odstawić do wyrośnięcia..
Następnie ciasto wylożyć na stolnicę opruszoną mąką i postępować tak jak przy robieniu pączkow nadziewać owocami.Garnek z wrzącą wodą obwiązać gazą lub czystą ściereczką i układać pampuchy i gotować na parze( wskazówka dla osób które nie posiadają specjalnego naczynia)