Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga duszona w soku pomarańczowym

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20659

Dodano: 19.05.2009

Odsłon: 4514

Ciekawe połączenie ryby z pomarańczą

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z pangi rozmroź w temperaturze pokojowej, posól, oprósz czerwonym pieprzem. Masło stop. Otrzyj skórkę z pomarańczy, wyciśnij sok.

  2. W naczyniu żaroodpornym (natłuszczonym) ułóż rybne filety. Polej stopionym masłem wymieszanym z sokiem z pomarańczy.

  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i duś około 30 minut w temperaturze 200°C. Gotową rybę przybierz plasterkami pomarańczy i paseczkami skórki pomarańczowej. Podawaj z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń