Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga na ostro

Dania główne

Autor: novajulia

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 1192

Dodano: 05.02.2008

Odsłon: 4353

Pyszne i sycące. A przy tym banalnie proste.

Składniki

  • filet z pangi, 1 szt
  • pomidory z puszki, 1/2 puszki
  • sos chili, 1 łyżeczka
  • wegeta, do smaku
  • śmietana, łyżeczka
  • olej
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z pangi dzielimy na kawałki około 2x2cm, mieszamy z wegetą i sosem chili. Odstawiamy aż ryba przejdzie mieszanką. Rozgrzewamy olej na patelni, i dusimy rybę na wolnym ogniu, aż się zetnie. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy do chwili gdy ryba zrobi się czerwona. Na koniec trzeba dodać śmietanę i rozmieszać z całością. Najlepiej podawać z ryżem białym gotowanym na sypko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

novajulia 06 marca 2008 Ja robie w ten sposób i się ryba nie rozpada - może dlatego że robię to na małym ogniu ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń