Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga pod aromatyczną pierzynką

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 5690

Bardzo popularna ostatnio na polskich stołach panga, przyrządzona nieco inaczej:) łatwe danie, a i efekt świetny, polecam*

Składniki

  • 60-70 dag filetów z pangi
  • sól, pieprz
  • 20 dat żółtego sera
  • 3 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny
  • łyżka gotowej przyprawy do ryb
  • 3 łyżki posiekanych ziół (natka, koperek, tymianek)
  • 5 pomidorów
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny, delikatnie posól i odstaw. 2. Ser zetrzyj, wymieszaj z 4 łyżkami bułki tartej, oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, skórką otartą z cytryny, przyprawą do ryby i ziołami. 3. Pomidory opłucz, pokrój w grube plastry. Formę żaroodporną nasmaruj tłuszczem. Spód posyp resztą bułki tartej. Na niej ułóż pomidory. Na pomidorach umieść filety. Przykryj je panierką z sera, bułki i ziół. 4. Przygotowaną rybę włóż do nagrzanego piekarnika (200°C). Piecz około 30 minut. Po 10 minutach pieczenia temperaturę w piekarniku zredukuj do 175°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 A nie lepiej polecieć do sklepu po Dorsza na przykład? Panga to nie ryba, a śmieć.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kingens 04 marca 2009 no lecę do sklepu i robię...później podzielę się wrażeniami:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń