Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga pod aromatyczną pierzynką

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 4095

Popularna w polskich domach ryba w nico innej odsłonie. Z soczystymi pomidorami i aromatycznymi ziołami prezentuje się i smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • filety z pangi, 60-70 dag
  • sól
  • pieprz
  • żółty ser, 20 dag
  • oliwa, 3 łyżki
  • ząbek czosnku
  • Bułka tarta, 6 łyżek
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • gotowa przyprawa do ryb, 1 łyzka
  • posiekane zioła (natka, koperek, tymianek), 3 łyżki
  • pomidory, 5 sztuk
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny, delikatnie posól i odstaw.

  2. Ser zetrzyj, wymieszaj z 4 łyżkami bułki tartej, oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, skórką otartą z cytryny, przyprawą do ryby i ziołami.

  3. Pomidory opłucz, pokrój w grube plastry. Formę żaroodporną nasmaruj tłuszczem. Spód posyp resztą bułki tartej. Na niej ułóż pomidory. Na pomidorach umieść filety. Przykryj je panierką z sera, bułki i ziół.

  4. Przygotowaną rybę włóż do nagrzanego piekarnika (200°C). Piecz około 30 minut. Po 10 minutach pieczenia temperaturę w piekarniku zredukuj do 175°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 Że tak się wyrażę.........ŚWIŃSTWO!. A "popularna w polskich domach ryba" jest popularna tylko u ludzi nie zwracających uwagi na to, co jedzą.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń