Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga w zielonym posłaniu

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 5128

Kolejna odsłona tak popularnej ryby. Najlepiej smakuje podana z masłem i ziołami. Palce lizać!

Przygotowanie

  1. Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny, posól. Odłóż.

  2. Pory oczyść, pokrój w talarki. Rozgrzej masło i na nim podduś pory. Posiekaj koperek i natkę. Wymieszaj z porami. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

  3. Rybę szybko obsmaż na oleju na silnym ogniu. Ułóż na porach. Śmietanę wymieszaj z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przypraw solą i pieprzem. Śmietaną zalej ryby.

  4. Potrawę wstaw do wcześniej nagrzanego piekarnika i zapiekaj około 20 minut w temperaturze 220°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń