Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga zapiekana z kawiorem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 738

Popularna ryba w nowym, wykwintnym wydaniu. Dla amatorów niecodziennych smaków. gorąco polecam!

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i potłucz na piure. Rybę rozmroź.

  2. Każdy z filetów posmaruj odrobiną kawioru, posyp posiekanym koperkiem. Zwiń ciasne roladki, zepnij wykałaczkami.

  3. W rondelku zagotuj wino z bulionem. Włóż roladki i na wolnym ogniu podgrzewaj 10 min. Wyjmij. Wywar zagęść zasmażką błyskawiczną, wymieszaj ze śmietaną. Zagotuj. Do sosu wsyp ser, wymieszaj. Przypraw.

  4. Piure ziemniaczane wymieszaj z żółtkiem, przełóż do szprycy i wyciskaj małe rozetki wokół brzegów natłuszczonej formy żaroodpornej. Pośrodku ułóż rybne roladki. Zalej sosem. Zapiekaj około 15-20 minut w temperaturze 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 19 września 2011 Tyle przepisów z Pangi u jednej osoby? Zupełna ignorancja i brak wyobraźni! Antybiotyki, chemikalia, środki grzybobójcze polane wodą z chyba najbrudniejszej rzeki świata. Faktycznie świetny pomysł na obiad.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń