Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierowana cukinia

Przekąski

Autor: Docia_Klocia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 14.08.2008

Odsłon: 5289

Pyszna cukinia dla tych którzy nie lubią kotletów schabowych ...(ale kto tego nie lubi?) w każdym bądź razie polecam :)

Składniki

  • cukinia, 1
  • szklanka mąki, 0,5
  • łyżeczka soli, 0,5
  • łyżeczka pieprzu ziołowego, 0,5
  • łyżeczka sosu sojowego, 1
  • łyżeczka uartego parmezanu, 1
  • szklanka wody, 1
  • Bułka tarta, 500g
  • olej do smazenia, 1
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieszamy wodę z mąką, parmezanem i przyprawami. Plastry cukinii grubości ok. 1,5 cm obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. i wsio! SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń