Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie skrzydełka.W ten sposób robię też kurczaka.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
skrzydełka umyc i podzielić na mniejsze kawałki,włozyc do garnka ,wlać 1,5 litra wody,dodac włoszczyzne ,listek i ziele angielskie
gotowac do miękkości ,z wywaru wyjąć skrzydełka ostudzic ,posypac pieprzem,papryką i solą
skrzydełka opanierowac i smazyc na rumiono na gorącym tłuszczu
Podawac z ziemniakami i mizerią
wywar ze skrzydełek zuzyć do przygotowania zupy.