Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowaty smak porzeczek połaczony z panna cota jest niewątpliwie ciekawy :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 750
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 98
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 750
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 98
Składniki
Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na 5 minut. Do garnka wlewamy śmietanę, mleko, cukry. Grzejemy az cukier się rozpuści. Kiedy po brzegach pojawia się bąbelki należy odstawić z ognia. Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Wlać do salaterek i chłodzić w lodówce 2 godziny.
GALARETKA PORZECZKOWA Porzeczki u mnie mrożone gotujemy w niewielkiej ilości wody. Chodzi o ciemny kolor galaretki. Po ugotowaniu cedzimy. Do gorącego soku wsypałam gotową galaretkę porzeczkową. Należy patrzeć na przepis na opakowaniu i ma być tyle soku ile jest w przepisie na opakowaniu galaretki. SMACZNEGO :)