Do góry

Przekąski Przepis na:

Pannacota z mascarpone i vanilli

Przekąski

Autor: Grapevine

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 16.12.2008

Odsłon: 1124

Szybkie i łatwe w przygotowaniu

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W naczyniu z wodą rozpuszczam zelatyne i w miedzy czasie zostawiam śmietane z vanilla na ogniu do momentu gotowania sie, kiedy smietana jest gotowa wlewamy ja do naczynia z cukrem i mieszamy do rozpuszczenia sie. Dodajemy żelatyne i cedzimy cala zawartosc do naczynia z mascarpone, ktore wczesniej powinno byc lekko rozmieszane. po wymieszaniu wlewamy zawartosc do małych naczyn i zostawiamy w lodówce na około 3 godziny. Niesamowita konsystencja i smak:) Życze smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: pannacota

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń