Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna, delikatna... Szybka do przygotowania lecz musimy uwzględnić czas zestalenia w lodówce (ok. 3 godziny)
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 161
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 66
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 19
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 145
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 36
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 161
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 66
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 19
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 145
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 36
Składniki
Śmietankę zagotowujemy z przeciętą laską wanilii i cukrem (50g).
Chwilkę po zagotowaniu energicznie mieszając dodajemy żelatynę (ważne aby wtedy już nie gotować bo żelatyna traci moc). Odstawiamy do przestygnięcia, następnie przelewamy do kubeczków i wstawiamy do lodówki na około trzy godziny do zestalenia.
Truskawki gotujemy z odrobiną wody oraz resztą cukru.
Następnie owoce rozdrabniamy blenderem oraz przecieramy przez sito i podobnie jak pannacottę odstawiamy do przestygnięcia.
Wyjmujemy pannacottę z pojemniczka (po zamoczeniu kubeczka w gorącej wodzie bardzo fajnie i szybko się odkleja). Polewamy musem i dekorujemy miętą. Smacznego!