Do góry

Przekąski Przepis na:

PANZANELLA

Przekąski

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3220

Dodano: 13.04.2008

Odsłon: 2611

SALATKA CHLEBOWA

Składniki

  • BIALY CHLEB ( CZERSTWY), 50 DAG
  • sol
  • pieprz
  • pomidory, 5
  • czerwona cebula, 1
  • OGOREK, 1
  • cytryna, 1
  • oliwa, 5 LYZEK
  • OLWKI CZARNE, 4 LYZKI
  • bialy ocet winny, 1-2 LYZKI
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Chleb pokroic na male kawalki i namoczyc w zimnej wodzie ze szczypta soli. Odcisnac i przelozyc do duzej miski. Pomidory umyc, osuszyc, pokroic w czastki. Cebule obrac i pokroic w czastki. Ogorka obrac, przekroic wzdluz na pol , pokroic w polplastry i dodac do pomidorow. Cytryne umyc i ostrym nozem odkroic skorke (bialego nie odcinac). Skorke pokric na cieniutkie slupki i dodac do salatki. Wszystkie skladniki przelozyc domiski z pokrojonym chlebem. Obficie skropic salatke oliwa, przyprawic sola i pieprzem. Wstawic do lodowki. Przed podaniem skropic salatke octem i dodac oliwki, wymieszac.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: panzanella

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń