Do góry

Przekąski Przepis na:

Papilotka z krewetkami i kozim serem

Przekąski

Autor: doma

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 529

Dodano: 27.01.2008

Odsłon: 857

To jest pyszne.

Składniki

  • 16 dużych krewetek
  • sól i pieprz
  • 1 cytryna
  • 2 serki kozie pleśniowe
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki miodu
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz krewetki, natnij grzbiet, wyjmij jelito. 2. Oczyszczone krewetki wypłucz i dopraw sola i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. Zafoliuj i odstaw do lodówki na 1 godzinę. 3. Rozgrzej piekarnik do 180 st. Przekrój serki kozie na połówki. Cebulę pokrój w piórka. 4. Z foli aluminiowej oderwij kawałek o długości 50 cm. Złóż na pół i dobrze zawiń dłuższe brzegi, pieca na 10-15 minut. aby powstała aluminiowa torebka. Do każdej kieszonki włóż po 4 krewetki, kawałku sera, szczypcie koperku, odrobinie cebuli. Skrop miodem. Zawiń trzeci brzeg kieszonki i wstaw do Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 05 maja 2009 doma.....zauważ,że przepis jest niedokończony,tylko o to mi chodzi.Bo sam w sobie bardzo ciekawy....:) Kończy się na wstaw do.....wiem,że nie do szafy,ale jaka ma być temp.piekarnika i czas ...:) Może napisałam nieprecyzyjnie o co mi chodzi....Przepraszam i pozdrawiam,bo przepis fantastyczny i aż pachnie kiedy go czytam....:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

doma 29 kwietnia 2009 To nie moja wina ja robiłam i wszystko dobrze wyszło może pomyliłaś punkty!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 29 kwietnia 2009 Na początku było nawet ciekawie,ale coś się popierniczyło w przepisie.Może autor napisze go jeszcze raz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń