Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy z oliwa/olejem pokrojona cebule i pieczarki (na wysokim ogniu żeby pieczarki nie puściły wody), pod sam koniec smażenia dorzucamy boczniaki, podsmażamy jeszcze chwile, dodajemy wycisniety czosnek. po chwili podlewamy wszystko 2-3 łyzkami wody z makaronu.
dusimy wszystko razem chwile i wrzucami na patelnie ugotowany makaron. przyprawiamy do smaku, posypuejmy koperkiem/pietruszka (kto jak woli) i gotowe :) ewentualnie mozna dodać smietany/jogurtu nat zeby powstał sos (oczywiscie jeszcze na patelni). Można to danie zrobic z każdym innym makaronem. Polecam!