Do góry

Dania główne Przepis na:

pappardelle z grzybami

Dania główne

Autor: spinka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 30.11.2009

Odsłon: 1082

szybkie i pyyyyyyszne!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy z oliwa/olejem pokrojona cebule i pieczarki (na wysokim ogniu żeby pieczarki nie puściły wody), pod sam koniec smażenia dorzucamy boczniaki, podsmażamy jeszcze chwile, dodajemy wycisniety czosnek. po chwili podlewamy wszystko 2-3 łyzkami wody z makaronu.

  2. dusimy wszystko razem chwile i wrzucami na patelnie ugotowany makaron. przyprawiamy do smaku, posypuejmy koperkiem/pietruszka (kto jak woli) i gotowe :) ewentualnie mozna dodać smietany/jogurtu nat zeby powstał sos (oczywiscie jeszcze na patelni). Można to danie zrobic z każdym innym makaronem. Polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń