Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie ,bez stania przy "garach" w te upały :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Pokrojone filety z kurczaka podsmażamy na maśle razem z pokrojonym porem oraz startą na grubych oczkach marchewką ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron mieszamy razem z kurczakiem ,porem ,marchewką i osączonym groszkiem ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z posiekanym koperkiem ,trawą trzcinową ,solą ,pieprzem i zalewamy nią makaron. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy 30-35 min. 10 min przed końcem pieczenia ,naczynie wyjmujemy ,makaron posypujemy startą mozzarellą i pieczemy dalej.