Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana

Dania główne

Autor: pawel9090

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 30.12.2008

Odsłon: 5218

Przepyszna papryka faszerowana ryżem i warzywami.

Składniki

  • duże czerwone papryki, 4
  • ryż parboiled, 2 woreczki
  • puszka kukurydzy, 1
  • zielona papryka, 1
  • pomidory, 2
  • duże cebule, 2
  • bulion rosołowy, 1 litr
  • oregano, do smaku
  • estragon, do smaku
  • vegeta, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • przyprawa chińska 5 smaków, do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Cebulę usmażyć, dodać pokrojoną zieloną paprykę, pomidory, kukurydzę, dusić, posypać przyprawami. Z papryki odciąć górę, wydrążyć, nakładać na zmianę ryż i warzywa, polać częścią bulionu, resztę wlać na brytfankę, na której ułożone są papryki. Zakryć papryki odciętymi wierzchołkami. Wstawić do piekarnika na 40 minut. Pod koniec pieczenia można położyć na wierzch żółty ser.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń