Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana

Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5395

Dodano: 04.08.2009

Odsłon: 12062

smaczne zdrowe i łatwe ,no i kolorowe

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę posiekać i zeszklic na łyzce oleju

  2. posiekac gotowane mięso ,dodac do cebuli ,do tego dodać czosnek,natke pietruszki,majeranej,wrzucic podgotowany ryż,jajka i wymieszać,posolić,dodac pieprzu

  3. papryke oczyścić z pestek (odcinając wierzch)

  4. nałozyć farsz,włozyc papryke do garnka,podlać wodą ,dodac przyprawy ,wrzucic pokrojona marchewkę i dusic do miekkości ale nie rozgotować tak 10-15 minut dusić

  5. zrobic sos:makę rozmieszać z woda ,dodac koncentrat,śmietane ,maggi i troche cukru wlac do papryki mieszając lekko

  6. posiekac bazylie wrzucic do garnka i,chwilę pogotować i podawać.

  7. Robie tez taka papryke z surowym miesem,ale wówczas nalezy dłużej gotować,tak do pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mamusia2006 30 sierpnia 2011 pierwszy raz korzystam z przepisu ze strony internetowej jest bardzo ciekawy jak wyprubuje to napisze jak smakowalo dopisze tez pare swoich wyprubowanych przepisow mieszkam dlugo w Stanach Zjednoczonych ale u mnie w domu istnieje tylko Polska kuchnia

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vesola 05 września 2010 Pyszności... uwlelbiam taką parykę. Dziś robię podobną wersję z surowym mięskiem

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 07 sierpnia 2009 Bardzo lubie papryke i przygotowuję ja bardzo często na rózne sposoby,ale najlepsza jest swieża .

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń