Do góry

Dania główne Przepis na:

papryka faszerowana

Dania główne

Autor: freshona

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 10.01.2010

Odsłon: 1330

Papryczka jest pyszna i sycąca :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy i delikatnie łyżeczką wyjmujemy gniazda z wnętrza papryki tak aby jej nie uszkodzić. W miedzy czasie na patelni podsmażamy mięso mielone na złocisty kolor. Gotujemy 2 woreczki ryżu. Do usmażonego mięska dodajemy ryż, dokładnie mieszamy, doprawiamy mielona ostra papryką, dużą ilością pieprzu ziołowego, 3 ząbki czosnku siekamy drobno, wedle uznania. Starannie mieszamy i jeszcze troszkę można przysmażyć na malutkim ogniu. Uprzednio przygotowane papryki napełniamy farszem. Nafaszerowane wkłady do garnka z zimna wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości 45min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

njosnavelin 11 stycznia 2010 Są już tutaj takie przepisy. Zamiast bez sensu pisać to samo, warto sprawdzić w wyszukiwarce, czy przypadkiem nie ma już tej potrawy. Szkoda pracy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń