Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana

Dania główne

Autor: Taigerr

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 13

Dodano: 30.03.2008

Odsłon: 1881

Danie dla kazdego i nie musisz obawiać sie o kalorie.

Składniki

  • papryka czerwona duża, 5 szt.
  • ryż, 2 saszetki po 100 g
  • cebula, 1 duza
  • piersi z kurczaka, 40 dkg
  • czosnek, 2 ząbki
  • ser żółty /gouda/, 10 dkg
  • śmietana 18%, 1/2 szklanki
  • keczup pikantny, 2 łyżki stołowe
  • sól i pieprz, do smaku
  • masło, 10 dkg
  • delikat do miesa drobiowego, 1/2 lyzeczki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryke umyć, od góry naciąć otwór a zarazem usunąć gniazdo z pestkami, włorzyc do gotujacej osolonej wody na okolo 10 minut, potem wyjac i ostudzic. Ryż osobno ugotować i przesypac do wiekszego rądla. Piersi z kurczaka zmielić w młynku do mięsa. Cebule zeszklic z 5 dkg masla dodac zmielone piersi z kurczaka i 1/2 lyżeczki przyprawy, szczypte pieprzu. Tak podsmarzone mieso dodac do ryżu i wymieszać wraz z wczesniej startym serem. Nakladać łyzeczka farsz do papryk. Pozostałe 5 dkg masła rozłozyc w naczyniu żaroodpornym, ułozyc nafaszerowane papryczki. Zalać wymieszana śmietana z keczupem i zgniecionym czosnkiem. Zapiekać w piekarniku 200 stopni przez okolo 30 minut. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń