Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warzywny mix z przewagą papryki i to tej słodkiej,spiczastej,ramirowej ;-) nie byłabym sobą gdybym nie dodała mojej ulubionej peperoni i suszonej piri-piri...;-) chociaż odrobinę...;-) pasta tamaryndowa bosko podkręca smak-papryki ją uwielbiają
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
bób rozmrażamy,wszystkie papryki świeże i pak choia kroimy na cząstki,paski,ćwiartki- jak lubimy czosnek-spokojnie pół główki obieramy,miażdżymy i kroimy pomidorki na pół ale można też wrzucić całe
na patelni rozgrzewamy masło z olejem ryżowym,wrzucamy czosnek i papryki,chwilę podsmażamy na dość mocnym ogniu zmniejszamy moc i dodajemy kapustkę,podlewamy sosem sojowym i ostrygowym po 1 łyżce,dodajemy też łyżkę pasty z tamaryndowca,sól i pieprz,smażymy do delikatnej konsystencji i lekkiego odparowania na koniec wrzucamy bób i pomidory- mogą być półchrupkie i rozkruszamy piri-piri wszystko jeszcze dusimy przez chwilę,dodajemy też odrobinę cukru dla przełamania smaku delikatnie
warzywka a zwłaszcza papryki super się komponują z tamaryndowcem danie nabiera delikatnie kwaskowego posmaku całość posypujemy koperkiem i podajemy najlepiej z patelni ;-) Smaczności :-)