Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny zapas na zimę do spiżarni.
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 73
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 136
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 73
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 136
Składniki
Wykonanie: Paprykę umyć, następnie włożyć na 3 minuty do wrzącej wody, wyjąć i przelać zimną wodą. Nadkroić nożem u nasady ogonka, odrzucić nasiona. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć do słoików i przyprawić (do każdego 2 ząbki czosnku, gałązka kopru, 3 ziarna pieprzu i 3 ziarna zioła angielskiego). W między czasie zagotować wodę z cukrem i solą, zdjąć z ognia i dodać ocet. Gorącą zalewą napełniać słoje. Zakręcić i odstawić do pasteryzacji na około 25 minut. Następnie wyjąć i przełożyć do schłodzenia.