Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka marynowana z rozmarynem

Przetwory

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6198

Dodano: 27.08.2009

Odsłon: 42269

Połączenie moim zdaniem idealne. Papryka pozostaje jędrna i zachowuje swój piękny kolor.

Składniki

  • Papryka czerwona
  • na każdy słoik 0,75 l przygotowujemy:
  • 1 cebula średnia
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżka oleju/oliwy
  • 2 ziarenka ziela ang.
  • 1 liść laurowy
  • Zalewa:
  • 1 szkl. octu 10%
  • 4 szkl. wody
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki soli
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Słoiki wyparzyć, paprykę pozbawić gniazd nasiennych i błon , pokroić w paski ok.1cm. Cebulę Pokroić w ćwiartki i zblanszować we wrzątku ok. 5 min.

  2. Przyprawy i zioła ułożyć na dnie słoika, układać paprykę przekładając ją cebulą, zalać wrzącą zalewą , na wierzch wylać po łyżce oleju na słoik.

  3. Taką paprykę pasteryzujemy ok. 10 min, nie dłużej.

  4. Warunkiem konsumpcji jest odpowiednie przeżarcie się składników. A więc zimą życzę smacznego , kolorowego , paprykowego frykasu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fionka 20 października 2009 Skusiłam się i zjadłam pierwszy słoik.Pyszna:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fionka 30 sierpnia 2009 Wczoraj skorzystałam z Pani przepisu,teraz czekam na zimę...:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 27 sierpnia 2009 szybki jesteś diavlo - dodałam przepis 1/2 godz. temu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń