Do góry

Dania główne Przepis na:

papryka nadziewana

Dania główne

Autor: m4dziara

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 27

Dodano: 22.09.2008

Odsłon: 2932

pychotka dla kotka- jak to moj maz mowi, smaczne i malo kaloryczne

Składniki

  • papryka kolorowa, 5 sztuk
  • ryz, 1 woreczek
  • miesko mielone, 200gr
  • cebulk, 1 srednia
  • czosnek, 2 zabki
  • jajo, 1 sztuka
  • sol, pieprz, ewentualnie jakas wegeta
  • puszka pomidorow, dwie lyzki masla i 1.5lyzki maki, dwie lyzki smietany
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ryz ugotowac i ostudzic, dodac mieso mielone, posiekana dorbno cebule, rozmiazdzony czosnek, jajko, doprawic sola i pieprzem, wymieszac papryke umyc, odciac gore papryki, aby zrobic "paprykowy garek z pokrywka" , wyczyscic z ziarenek i nalozyc do srodka przygotowana mase miesno-ryzowa ulozyc w garnku(tak, aby bylu bardzo blisko siebie, inaczej rozpadna sie podczs gotowania), wlac ok1,5szkl wody, posolic wode doadc lisc laurowy i ziele angielksie, gotowac pod przykryciem ok.40min pomidory wyjac z puszki do garnka, przegotowac i przetrzec przez sito(moga byc swieze pomidory), przetarta mase znowu na powolny ogien, maslo wymieszac z maka, aby powstala jednolita masa, dodac do masy troche przetartych pomidorow i rozporwadzic, otrzymana kolorowa mase dodac do reszty przecieru i dolozyc smietanke, posolic i popieprzyc, wymieszac, otrzymany sos wlac do papryk pod koniec gotoania(jakies 5 minut przed koncem) podawac na cieplo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń