Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka tak nadziewana jest pyszna,mozna jesc z chlebem czosnkowym lub zwykla bulka.Niestety wymaga przygotowania,ale potem jest "niebo w gebie". Orginalna nazwa to Gemista piperia
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
cebule pokroic w kostke,wrzucic na patelnie z olejem,dodac mielone,przyprzwic kostka rosolowa,sol pieprz,chili,wegeta,dusic na malym ogniu pod przykryciem ok 10 min mieszajac jak zeszkli sie cebula dodajemy 3 szkl wody, ryz 1/2 szkl i dalej na malym ogniu dusimy do miekkosci ryzu(ok 40 min),czesto mieszajac,pamietajac o przykryciu,najlepiej jak mamy Wok lub duza patelnie gleboka.Jak ryz bedzie miekki,dodajemy paste pomidorowa tubke cala i mieszamy razem.W czasie gdy dusi sie nam mielone i ryz,myjemy papryke,scinamy koncowke z ogonkiem (ok 1 cm od gory),wyzucamy pestki,koncowki (kapelusze)nie wyrzucamy ,beda sluzyc na przykrycie papryki.Nadziewamy do pelna papryki,wierzch posypac serem, przykrywamy kapeluszami i ukladamy w brytfance,dodac 3 lyzki oliwy1 szkl wody i jak zostanie farsz to tez dodac sol wegeta do smaku,zapekamy w piekarniku w 180 st do miekkosci papryk(skorka na gorze sie zarumieni) ok 50 min.Jesli ukladacie papryke w formie do ciasta to na wierzch polozcie folie aluminiowa Luzno-nie okrywac szczelnie.