Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka po serbsku

Dania główne

Autor: wibag

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 59

Dodano: 06.03.2009

Odsłon: 3695

Pyszna odmiana dla wielbicieli duszonej kapusty :)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Farsz: Kiełbaskę pokroić, zesmażyć na oleju z posiekaną cebulą, włozyc pokrojona kapustę, obrane i starte na tarce warzywnej ziemniaki - dodadzą kleju potrawie. Doprawić.

  2. Papryki umyć, ściąć górną część i usunąć gniazda nasienne, osolić. Nałożyć farsz i przykryć górna częścią papryki.

  3. Formę żaroodporna wysmarować np. masłem włożyć papryki i zalać sosem pomidorowym wymieszanym z bulionem. Zapiekać do 30 minut. Osobiście wolę zapiekane papryki bez sosu pomidorowego. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natasza 02 lipca 2009 całkiem, całkiem ten przepis pzdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń