Do góry

Przekąski Przepis na:

***Papryka w zalewie ***

Przepis dnia 2011-09-11
Przekąski

Autor: tolerancja

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 764

Dodano: 11.09.2011

Odsłon: 14010

Jest bardzo dobra , ma łagodny smak ...)

Składniki

  • 1 kg papryki
  • 4 szkl wody
  • 1/3 szkl octu
  • 1 łyzka soli
  • 4 łyzki cukru kryształu
  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryke umyc , oczyścic środek , pokroic w paski i ułożyc w słoikach.

  2. Zalewa: Wodę , ocet, cukier , sól , pieprz i ziele angielskie zagotowac.Ciepłą zalac paprykę , dodac do każdego słoika po łyżce oleju(duży słoik - duza łyżka oleju /mały słoik - mała łyżeczka oleju), zakręcic i pasteryzowac . W tym przepisie który posiadam od dawna pisze żeby pasteryzowac przez 20 min , ale ja zawsze dłuzej to robię ponieważ papryka wtedy jest bardziej miękka i smaczniejsza

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polyanna74 13 października 2012 Kilka dni temu robiłam taka paprykę. Pasteryzowałam ok 18 minut. Dziś na próbę otwarłam słoiczek. Jest świetna! Jak dla mnie to 5.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 11 września 2011 Panka - jestes ok ja nie odebrałam tego jako krytykę ...wyraziłam tylko swoją opinię o pasteryzowaniu , zresztą temat zamknięty ''''

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 11 września 2011 Tolerancjo, to broń Boże nie była krytyka :) Pozdrawiam :)
A ty jakub nie masz nic widzę do powiedzenia poza komentowaniem komentarzy! Puste jak zwykle !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 11 września 2011 Panka u mnie wszyscy lubią właśnie taką miękką ja również . Ale można tak jak jest w przepisie pasteryzowac przez 20 min i też będzie . Najlepiej wypróbowac na obydwa sposoby i wtedy ocenic...Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 11 września 2011 Przepis mam identyczny i faktycznie jest pierwsza klasa :) Ja jednak wolę gotowaną krócej, góra 15 minut, nie cierpię takiej miękkiej, rozlazłej:) Ale to już sprawa indywidualnych upodobań :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń